75MW vindpark i Sulawesi, Indonesia

rosenquist/ August 31, 2018/ News

Omexom Indonesia har vunnet en kontrakt med UPC Renewables, et globalt selskap som spesialiserer seg på vindkraftprosjekter.

I et land hvor energiproduksjon primært har vært dominert av kull og naturgass, er bygging av vindkraftpark en stor utfordring. Omexom Indonesia, som har vært til stede i landet i omtrent femti år, har blitt valgt til å bygge landets første vindkraftpark, Sidrap.

indonesia-wind29_lq

Kontrakten innebærer blant annet bygging av hele det elektriske nettverket som forbinder de 30 vindgeneratorene til transformatorstasjonen, høyspenningsstasjon og en 150 kV transmisjonslinje som skal kobles til landets strømnett.

Sidrap vindmøllepark skal være koblet direkte til høyspenningsnettverket i Sør/Sør-Øst-regionen på Sulawesi-øya, og vil gjøre det mulig for denne regionen å produsere litt over 4% av sin årlige produksjonskapasitet på ca. 270 GWh via vindenergi.

Projektets varighet er beregnet til 11 måneder for et kontraktsbeløp på 10, 6 M €.