Vann norskt belysningspris för “Oslolampa”

Emilie Wettre/ December 12, 2018/ News

Omexom har varit installatör för projekt som vann Norsk Lyspris 2018.

Det var under Lysets dag som vinnaren korades. 

Juryns motivering:

“Oslolampa” refererar till den ursprungliga GM18-armaturen som infördes som en del av belysningsprogrammet i Oslo 1925. Originalarmaturen är försedd med en typ av lampa som förbjöds 2015. Så väl processen fram till en färdig produkt som produkten i sig har varit ett unikt och viktigt arbete. Stor vikt har lagts vid att bevara särarten hos den historiska lyktan i Oslo men samtidigt modernisera och vara ändamålsenlig och trygg belysning för invånarna. Det är otroligt gott utfört och skiljer sig åt från andra liknande projekt. 

Den nya lampan behåller det gamla uttrycket, glöden och de positiva kvalitéerna med den gamla lampan samtidigt som ny teknologi tillförs. Bättre funktionalitet, mer energieffektivt, enklare underhåll och längre livstid är viktiga förbättringar. 

– Detta har varit ett spännande projekt att vara den del av – ett projekt som vi har bidragit till både vad gäller utformning, utprovning, ombyggnation, kartläggning och anpassning.  Det är väldigt roligt att “Oslolampa” vinner denna utmärkelse. Jag vill gratulera belysningsavdelingen och alla som har jobbat med projektet, säger avdelningschef Øyvind Gusland.