Omexom har byggt gigantisk laddningstation i Sandvika Storsenter

Emilie Wettre/ December 12, 2018/ News

Med 24 laddningspunkter är detta den största laddningsstation som Omexom har byggt för kunden Grønn Kontakt.

Sandvika Storsenter har fått åtta nya 50 kW snabbladdare och 16 nya 22kW flexiladdare. Omexom har stått för design och montage av laddningsstationerna.

– Detta har varit ett stort projekt för oss, utöver krävande tekniska installationer har vi behövt använda lösningar som inte vanligtvis används på den norska marknaden. Vi har varit med helt från designfasen och utvecklat flera unika lösningar för denna laddningsstation, säger projektledaren Hugo Cardoso.

3D-ritningar är ett av de kreativa verktyg som har använts. Det har gjort det möjligt att specificera de prefabricerade fundamenten, och se utformning och layout på stationerna. 

Nöjd kund

Laddningsstationen är den hittills största laddningsstationen i Grønn Kontakts rikstäckande laddnätverk i Norge.

– Vi är väldigt nöjda med att etablera vår hittills största laddningsstation tillsammans med vår partner Olav Thon-Gruppen. Sandvika Storsenter är en viktig mötesplats för många människor. Den ligger i ett område med många människor och elbilar, säger Daniel Johansson, utbyggnadschef på Grønn Kontakt. Projektet har varit omfattande och vi är glada över att ha arbetat tätt ihop med Infratek (Omexom) för att underlätta för elbilister.