Ny nordisk chef

Johanna Svedin/ January 17, 2020/ News

Nye nordiske chefen, Dominique Ferreira (t.v.) träffar medarbetare på kontoret i Oslo

Dominique Ferreira, 47, är ny chef över VINCI Energies nordiska verksamhet inom pole (division) Nordic Infra. Dominique Ferreira tillträdde tjänsten förra veckan och kommer att leda verksamheterna i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Norden är överlag en innovativ region och ligger i framkant när det gäller digitalisering. Företagen inom vår ”pole” är ledande inom service, drift, underhåll och projektering inom elnät, belysning, järnväg och laddningsstationer för elbilar och bussar. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med dedikerade och mycket kompetenta kollegor – i en av de mest spännande regionerna, säger Dominique Ferreira.

Dominique Ferreira kommer närmast från en roll som chef för VINCI Energies i Brasilien. Dominique Ferreira har också en bakgrund som marknadschef på Actemium och som chef inom VINCI Energies norra region i Frankrike.

– Jag kommer att vara nära verksamheten i alla fyra länder, och mycket av min tid kommer jag att resa runt i regionen. Efter fem år i ett sådant enormt land som Brasilien har resandet blivit en del av mitt DNA, säger Dominique Ferreira.

I dag består ”pole” Nordic Infra av Omexom Sverige, Omexom Norge,  Omexom Finland och Infratek Elsikkhet i Norge.