Lokal infrastruktur

Vi samarbetar med kommuner, regioner och privata aktörer för att utveckla och förbättra utomhusbelysningen.

Omexom är en ledande aktör för byggnation av laddstationer för elbilar. Vi har också varit med och byggt de första laddstationerna för bussar i Norge.

Tillsammans med kollegor från andra länder är vi med och utvecklar och bygger lokala energinät (smart grids), och behöver du byggström och reservkraft har vi solid erfarenhet, moderna material och dedikerade medarbetare inom även detta område.

Några av våra expertområden:

  • Belysning
  • Laddstationer
  • Reservkraft

Belysning

Gatubelysning kan utgöra så mycket som 45 procent av energibehovet i en stad. Omexom planerar, projekterar och bygger ny kostnadseffektiv belysning. Vi erbjuder även drift och underhåll av existerande belysning. Vi ser alltid helheten i alla enskilda uppdrag och är måna om att belysning ska vara både driftsäker och kostnadseffektiv. 

Vi har drift- och underhållsavtal med stora och små kommuner, där vi tar hela ansvare för utomhusbelysning. Avtalen omfattar allt från övervakning och tillsyn till beredskap och förnyelse. Omexom hanterar och utför driftsuppdrag snabbt med vårt nätverk av beredskapspersonal som står redo att rycka ut dygnet runt.

Nyligen tilldelades vi som installatör, den norska belysningsutmärkelsen Norsk Lyspris, för arbetet med att modernisera och samtidigt bevara estetiken hos Oslos klassiska gatulyktor. 

Omexom_Huenxe_18.02.06_362

Laddningsstationer

Omexom är Nordens ledande aktör och expert inom laddstationer för elbilar. Vi täcker hela leveranskedjan – från grävning, installation och anslutning till elnätet, projektering och driftsättning. I dag är vårt nordiska erbjudande etalberat på den norska marknaden. 

Vi har gedigen kompetens för alla typer av laddare, och har lång erfarenhet av service och underhåll.

 

I 2018 var vi med och byggde Norges första snabbladdningsstation för bussar. Sex meter höga snabbladdare monterade av oss har gjort kollektivtrafiken i Oslo och Drammen miljövänligare. 

symbol-v2_power_rgb
PRODUKTION
symbol-v2_transmission_rgb
TRANSMISSION
symbol-v2_substations_rgb
TRANSFORMATOR- STATIONER
symbol-v2_distribution_rgb
DISTRIBUTION
railway-icon_ex04b_2
JÄRNVÄG
symbol-v2_territories_rgb
LOKAL INFRASTRUKTUR