Nyheter

Hallå där Andreas, elkonstruktör i Västra Frölunda

Intervju

Andreas har arbetat på Omexom i totalt sex år och har precis börjat sin nya tjänst som elkonstruktör på kontoret i Västra Frölunda. Här berättar han mer om sin roll:

– Som elkonstruktör upprättar jag ritningar för ställverk, exempelvis vilka kablar som ska dras, hur kontrollskåpen ska stå och var centraler ska vara någonstans. Därmed får man även ha mycket kontakt med projektledaren. Eftersom jag precis har börjat är det just nu fokus på upplärning och jag ska även gå en kurs i Västerås.
Innan jag arbetade som elkonstruktör arbetade jag som ställverksmontör, vilket innebar att jag var med och byggde samt kompletterade befintliga ställverk. Att ta steget till att bli elkonstruktör kändes naturligt, och jag har hela tiden tyckt att det verkar vara en intressant roll. Min tid som ställverksmontör är även en bra erfarenhet att ha i min nya roll – jag vet hur det fungerar ute i fält eftersom jag har varit med och monterat ställverken.

Hur kom det sig att du började på Omexom?
– Min morbror arbetar i branschen och rekommenderade Omexom, så jag sökte mig hit i samband med min praktik under mina studier som distributionselektriker. Efter det blev jag kvar och började arbeta som linjemontör, innan jag gick över till att bli ställverksmontör.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Jobbet har varit väldigt  varierande. Det är aldrig samma sak varje dag utan man ställs hela tiden inför nya utmaningar och hur man ska lösa dem. Det är även fritt, man har ”frihet under ansvar” och får själv ansvara för sitt arbete. Det passar mig väldigt bra.