Omexom Sveriges arkiv

Nyheter

 • Järnväg

  Omexom bygger likriktarstationer till Tvärbanan i Stockholm

  Omexom har vunnit förtroendet att ansvara för leverans av alla likriktarstationer i samband med utbyggnaden av Tvärbanan till Helenelund. Uppdragsgivare är den globala byggentreprenören Gülermak som har kontrakt med SL att bygga den åtta kilometer långa sträckan mellan Bromma flygplats och Helenelund.

  Läs mer
 • Järnväg

  Nya lokaler har resulterat i nya spår för Omexoms verkstad i Arboga

  Omexoms verkstad i Arboga bygger kompletta teknikhus, kiosker, kurar och skåp för järnväg, spårväg och tunnelbana. Flytten till nya och större lokaler har blivit ett lyft för verksamheten, när en ökad kapacitet och tillskott av nya medarbetare möjliggjort även en utökning av kundbasen.

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom fortsätter säkra strömförsörjningen för SL:s spårtrafik

  Omexom får förnyat uppdrag från Region Stockholm, SL, att sköta drift och underhåll av högspänningsstationerna som strömförser Stockholms tunnelbana liksom Tvärbanan, Nockebybanan, Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Roslagsbanan och Spårväg city.

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom levererar fler likriktarstationer till Göteborg

  Omexom har vunnit ännu ett kontrakt för nya likriktarstationer till Trafikkontoret i Göteborg.

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom ansvarar för ny signalanläggning längs Älvsborgsbanan

  Omexom har tecknat kontrakt med LEONHARD WEISS om att ansvara för leverans och installation av en ny signalanläggning i anslutning till Trafikverkets säkerhetshöjande åtgärder längs Älvsborgsbanan och sträckan mellan Herrljunga och Borås.

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom vinner drift- och underhållsuppdrag hos SL

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom fortsätter att säkra elleveransen till SL:s spårtrafik

  Nu står det klart att Omexom fortsätter ta hand om elinfrastrukturen till och med sista mars 2022, med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning.

  Läs mer
 • Järnväg

  Omexom inleder storskaligt arbete vid Njurundabommen

  Järnvägsbroarna över Ljungan och Stångån behöver bytas ut för att få en ökad belastningskapacitet. Skanska är entreprenör för Trafikverket för både väg- och järnvägsarbetena, och det är som underleverantör till Skanska som Omexom ska utföra delar av arbetet.

  Läs mer