Nyheter

Nya lokaler har resulterat i nya spår för Omexoms verkstad i Arboga

Järnväg

Omexoms verkstad i Arboga bygger kompletta teknikhus, kiosker, kurar och skåp för järnväg, spårväg och tunnelbana. Flytten till nya och större lokaler har blivit ett lyft för verksamheten, när en ökad kapacitet och tillskott av nya medarbetare möjliggjort även en utökning av kundbasen.

– Våra medarbetare med mångårig erfarenhet av järnvägsrelaterat montage trivs mycket bra i de nya och större lokalerna i Arboga. Tack vare de välanpassade lokalerna och vår resursförstärkning har vi kunnat öppna upp nya spår, där ett gott exempel är nya uppdraget till NRC Sverige, säger Lina Jonker, affärsenhetschef Omexom Rail System.

Omexom har vunnit förtroendet att bistå NRC i samband med deras uppdrag att utföra hastighetshöjande åtgärder på sträckan Gävle-Storvik. Det nya uppdraget omfattar leverans av 10 stycken vägkurar och två stycken signalstativ, som byggs i Omexoms nybyggda verkstadslokaler i Arboga.

– Omexom är ingen ny bekantskap i branschen men för oss är deras verkstad i Arboga en ny leverantör och vi har höga förväntningar på vårt första samarbete i projekt Gävle-Storvik, säger Magnus Tingström, Signalansvarig Projekt på NRC Sverige AB.