Nyheter

VINCI Energies förvärvar X Kraft AB – en viktig pusselbit när Omexom etablerar sig inom luftledning i Sverige

Luftledning

VINCI Energies välkomnar varmt X Kraft AB. Genom detta förvärv får varumärket Omexoms nystartade verksamhet inom luftledning ett positivt tillskott av nya montörer med expertis inom linjemontage, luftledning och jordkabelförläggning. Vilket i sin tur ger både energi och kompetens i satsningen på ett nytt marknadssegment i Sverige.

  • Omexom är idag stora inom marknadsområdet ”overhead lines” i många länder. Med kunskap och erfarenhet från Omexoms globala nätverk i ryggen samt genom förvärvet av X Kraft AB påbörjas nu resan inom luftledning i Sverige. Vi etablerar oss i ett spännande segment med en hög efterfrågan och breddar samtidigt vårt tjänsteutbud så vi kan hjälpa våra kunder än bättre, säger Jan Hintze, VD Eitech Engineering AB som utgör en del av varumärket Omexom i Sverige.

X Kraft AB grundades i 2007 och har gjort ett kraftfullt avtryck på marknaden med ansvar för linjemontage, luftledning och jordkabelförläggning i ett flertal projekt både i Sverige och i Norge. Företaget med sitt säte i Hudiksvall tar nu sitt nästa utvecklingssteg tillsammans med varumärket Omexom och även som en del av VINCI Energies företagsnätverk.

  • Under åren har vi haft ett gott samarbete med Omexom i olika kraftprojekt. Vi ser nu med spänning fram emot att bli en viktig pusselbit i deras satsning inom luftledning i Sverige. Att vi även blir en del av VINCI Energies företagsnätverk kommer på sikt ge ett ökat mervärde för både våra befintliga kunder, leverantörer och medarbetare, säger Jon Johansson, ägare och VD X Kraft AB.

Starten för Omexoms nya verksamhet inom luftledning har varit framgångsrik och har bland annat resulterat i ansvar för samtliga ledningsåtgärder i anslutning till Svenska kraftnäts ombyggnad av 400 kV-stationen Kolstad.

  • Vår nystartade enhet har klivit in direkt i hetluften med ett nyvunnet ledningsprojekt med Svenska kraftnät som slutkund. Med tillskottet av xKraft tryggar vi bemanningen samtidigt som vi öppnar upp för fortsatt tillväxt och affärsutveckling inom detta spännande marknadssegment, avslutar en förväntansfull Stefan Eriksson, enhetschef för Omexom OHL i Sverige.

Förvärvet av X Kraft AB är det senaste i raden av steg i den positiva utvecklingen av företagsnätverket VINCI Energies i Sverige. Där tillväxtstrategin är att välkomna väletablerade och lokalt starka entreprenörer med en drivkraft och potential att utvecklas ytterligare i en större och global koncern. Goda exempel på bolag som anslutit tidigare är Elektro J R Kroon AB, Elektriska Trion Rovem AB (El-trion) samt Fiber och Elkraft i Norr AB.